top of page
  • Tereza Tvrdíková

Interaktivní vzdělávací materiál - Procházka japonskou poezií

Aktualizováno: 26. 10. 2022

Mým cílem bylo v rámci nástroje Twine vytvořit interaktivní vzdělávací materiál do hodin literatury - přesněji čítanku, provázanou skrze tematické vztahy mezi jednotlivými texty. Každý student tak může procházet ukázkami, které si vybere/je zajímají. Jedná se tak o vzdělávací materiál podporující personalizované vzdělávání.

V této čítance se nachází celkem 36 básní, básně jsou provázané v hustou síť textů, neexistuje zde ovšem možnost zacyklení. Každý průchod je unikátní, na jeden průchod (od začátku do konce) není možné projít všechny básně, ale více či méně úzký výběr dle konceptuálních prvků, které zajímají konkrétního studenta.

Kromě samotných básní jsem se rozhodla přidat také několik fotografií, krátkých videí a infografik, které dále přibližují jak obrazy vykreslené v jednotlivých básních, tak japonskou kulturu.


Literatura:

  • Sto básní: svět staré japonské poezie. 2., revidované a rozšířené vydání. Přeložila Helena HONCOOPOVÁ. Praha: DharmaGaia, 2020. ISBN 978-80-7436-103-6.





34 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Moje PLE (úkol 11.)

Moje PLE tvoří IS MUNI, poznámkovací systém Evernote, cloudová úložiště iCloud a Google Disk, aplikace na výuku jazyků Duolingo a...

Otevřené kurzy (10. úkol)

Otevřený kurz má z hlediska udržitelnosti dva hlavní problémy - prvním je zastarávání a nutnost aktualizace (jak po technické stránce tak...

Bình luận

Đã xếp hạng 0/5 sao.
Chưa có xếp hạng

Thêm điểm xếp hạng
bottom of page